Reiki

Reiki enligt Holy Fire III


Reiki är en uråldrig japansk behandlingsmetod för djup avslappning, stressreducering och lindring. Reiki bidrar till kroppens egen naturliga förmåga att läkas. I Sverige är Reiki godkänt som förebyggande och rehabiliterande friskvård av Skatteverket. Reiki används runt om i världen även inom vården som ett komplement till traditionell sjukvård.


Rei betyder universell eller andlig visdom. Ki betyder livsenergi. Reiki bygger på övertygelsen att Ki har en viktig betydelse vad gäller fysisk och psykisk hälsa. Fysiska och psykiska problem utvecklas när livsenergin/Ki är blockerad och inte kan flöda fritt. Syftet med Reiki är att frigöra dessa blockeringar så att livsenergin kan flöda fritt, vilket hjälper kroppen att på naturlig väg läka sig själv. När Ki är hög och flödar fritt i kroppen stärker det immunförsvaret. När Ki är låg är risken större för att drabbas av sjukdom. Reiki är också namnet på själva metoden – japansk energimedicin som bidrar till djup avslappning, stressreducering, lindring, self-empowerment och självläkning.


Reiki kan vi ge både till oss själva och till andra medmänniskor/klienter och till våra djur. Det är väldigt kärleksfullt och läkande att ge reiki till någon annan, då reiki passerar genom dig utan att ta slut på dina krafter - det fyller snarare på även dig som ger. 


Jag håller kurser i Reiki healing steg 1, 2 och ART/Master enligt Holy Fire III ®


Steg 1 Öppnar upp för din förmåga att ge Reiki till dig själv och andra


Steg 2 Skruvar upp volymen på din förmåga att ge vidare till andra och du lär dig även att skicka healing på distans. Du får även tillgång till symboler som förstärker reikin och öppnar upp för att jobba på fler plan. 


ART/Master När du känner dig redo att utvecklas ännu mer på ett inre plan, höja energin samt att få möjlighet att dela med dig av reikin till elever. 


Kontakta mig för mer detaljerat kursupplägg och datum. Kurserna ges i Åkersberga norr om Stockholm och i Täby på Lugnett Studio. 
Reiki inom vården


Reiki erbjuds på vårdinrättningar i hela världen. I USA används Reiki som ett komplement till den traditionella sjukvården på över 800 sjukhus. I vissa delstater är det till och med ett krav att sjuksköterskan är utbildad i någon energimedicinsk metod som Reiki. Reiki används som ett komplement bland annat inom akutvård, operation, psykiatri, rehabilitering, förlossning, gynekologi och pediatrik (barnhälsovård).


Vid omfattande studier har vårdpersonal rapporterat att Reiki har ökat patienternas välbefinnande, minskat användandet av värkmedicin, minskat sömnproblem, biverkningar och ökat patienternas nöjdhet. I studier av Reiki inom vården runt om i världen har det också visat sig att Reiki bidrar till minskning av depression och oro, kan lindra psykiska besvär samt öka det psykiska välbefinnandet under drogavvänjning. Enligt omfattande studier kan man påvisa att Reiki ger djup avslappning inom bara 10 minuter hos nästan alla mottagare. Avslappningen kan pågå från några timmar upp till en vecka. Den enda negativa effekten som påvisats av Reiki är obekväma känslor. Dessa har dock försvunnit kort därefter.


I Norge, Tyskland, Frankrike och England kan patienter få Reiki inom den traditionella sjukvården. I Sverige är Reiki godkänt som förebyggande och rehabiliterande friskvård av Skatteverket. Det innebär att det är avdragsgillt för arbetsgivare att låta anställda få
Reikibehandlingar i friskvårdande syfte. (Hämtat ur boken ”Reiki – vägledning och healing”, Helena Omfors)

Reiki är en lugn och behaglig behandling med syfte att sätta igång kroppens egen förmåga till läkning. Naturligt, avkopplande och härligt!


Välkommen att boka in dig på en egen  behandling eller kanske känner du dig nyfiken på att öppna upp förmågan att ge dig själv och andra reiki!