Reiki Usui Holy Fire III steg 1

Reiki I kurs Usui/Holy Fire III®


Varmt välkommen till en 2 dagars Reiki-healingkurs som öppnar upp för din egen läkning såväl som förmågan att hjälpa andra.

Reiki är en mjuk och samtidigt effektiv behandlingsmetod vid till exempel smärta, stress, fysiska och mentala spänningar. Den arbetar med kroppens naturliga läkningsprocesser och fyller samtidigt på energiförrådet. Reiki är en holistisk behandlingsmetod, som arbetar på flera plan samtidigt och utgår från att kropp och psyke är en helhet.


Reikin i dess nuvarande form kommer från Japan, men har tusenåriga rötter i bland annat Tibet. Ordet Reiki är japanska och består egentligen av två ord: rei, som betyder "universell" och ki, som betyder  "livsenergi". Universell livsenergi syftar på den högsta kända energinivån.

Syftet med en Reikikurs kan vara en önskan att kunna hjälpa andra, men det kan också vara för att hjälpa sig själv. En del går kurserna enbart för sin egen personliga och andliga utveckling. Indirekt blir det ändå en hjälp till andra när du hjälper dig själv.


Kursen innehåller samtal, reflektioner, teori och praktik. Vi gör guidade meditationer som öppnar upp förmågan att använda Reiki och vi tränar med varandra. Allt detta energiarbete tillsammans med initieringen, har en utrensande effekt och sätter igång inre processer – fysiska och psykiska. Du kan känna av detta mer eller mindre i några veckor efter kursen.


Tid, plats, pris

Nästa tillfällle: Höst 2021, ,maila mig om du är intresserad. Jag håller kurser i hemmiljö i Åkersberga eller på Lugnett Studio i Täby. 

Investering: 2100 kr inkl. moms. Fika och frukt ingår i kursen. Tag gärna med egen lunchlåda eller besök någon av restaurangerna i närheten.Kursledare

Ulrika Petré, Reiki Master Holy Fire III.
Lite mer om Reiki Usui Holy Fire 


En del undrar om skillnaderna i kursupplägg mellan den traditionella Usui Reikin och den lite mer moderna Usui Holy Fire och den största skillnaden är att initieringarna har ändrats.

I den tidigare formen gjorde läraren initieringsprocessen genom symboler, handpositioner och japanska ritualer. I den nuvarande formen av Usui Holy Fire sker istället initieringsprocessen via guidade upplevelsemeditationer som kallas placeringar och tändningar. Tanken är att Holy Fire energin ska jobba direkt med varje elev på dennes nivå. 


Inget är bättre eller sämre. En del upplever den nya Holy Fire energin som ljusare och mer kraftfull, att den jobbar på individens andliga och personliga utveckling på ett djupare plan. Du väljer det du dras till helt enkelt. 


I mina utbildningar går vi igenom alla grunder på samma sätt som i den traditionella Usui-utbildningen och sedan använder vi Holy Fire för att initiera dig. 


Reiki är en vacker, kärleksfull och ljus energi som kan hjälpa oss att nå frid och harmoni inombords. Den vägleder oss till utveckling och att nå våra mål på ett okomplicerat och kärleksfullt sätt. 


Läs mer om Holy Fire på www.reiki.org


Läs mer om Reiki: www.reikiforbundet.se