Stress och Återhämtning

Stress och läkning


Hjärtklappning, yrsel, minnesstörningar, koncentrationssvårigheter - ja stress känns - men det är inte alltid vi lyssnar, förrän det gått för långt!


De flesta av oss har känt symptom på stress genom livet. Ibland är stressen kortvarig och vi har kvalitet i vår återhämtning. Då är det ingen fara på taket. Men så kommer en period då vi börjar slarva med vår sömn, vår kost, vår vila och motion. Ibland råkar vi ut för omständigheter som leder till att vi inte ens ges möjlighet att vila, motionera, äta bra och sova. De absolut mest grund-läggande hörnstenarna för att hantera den vardagliga stressen rubbas. Det är då vi behöver agera - skapa förändring i våra liv. Men hur ska jag kunna välja bort något? Allt är ju viktigt! Allt måste hinnas med! Men måste det verkligen det? Vad är allra mest värdefullt för mig? Om jag gör förändringar som är värdefulla och läkande för mig så kommer min omgivning också att påverkas. Det kan kännas egoistist att investera i mig själv men i förlängningen är det tvärtom - det positiva smittar till min omgivning. 


Yoga som återhämtning


Yogaövningar stimulerar våra muskler, vårt immunsystem, vår energi och våra inre organ på ett positivt vis. 


När vi gör yoga aktiveras även det parasympiska nervsystemet som är vår broms, vårt vilosystem, vårt lugn och ro i kroppen. 


Medveten lugn andning skickar signaler till kroppen att faran är över. 


Dessutom kommer vi närmare vårt inre lugn, vårt sanna jag - något spännade tar form. En känsla av lugn, energi och fokus. 


Vi använder oss av Kundaliniyoga, Mediyoga och Yinyoga som verktyg men det finns många härliga yogaformer att utforska. 


Forskning om Yoga

Reiki för naturlig läkning


Reiki är en effektiv och modern behandlingsmetod med japanska rötter.


Metoden är godkänd som rehabiliterade friskvård och används i Sverige mest inom stresshantering. I USA och andra länder används det även inom sjukvården. 


Reiki aktiverar och stimulerar kroppens egna naturliga förmåga att läka och återställa sig.


Efter en behandling brukar man känna sig både avslappnad och fylld med energi på samma gång – en mycket behaglig upplevelse för både kropp och själ.


Det går även utmärkt att lära sig reiki för egenbehandling. 


Forskning om Reiki

Holistisk coaching och hypnos


Holistisk coaching är djupgående och terapeutisk. Den är läkande på ett emotionellt och mentalt plan. 


Vi arbetar med dåtid, nutid och framtid och vågar se saker ur nya perspektiv för att skapa den förändring vi önskar. 


Tekniken hjälper klienten att komma i kontakt med sina känslor och lära sig att acceptera dem och möta dem.


När människor kommer närmare sina känslor, kommer de också närmare sin sanna natur. Det blir då mer tydligt vilka förändringar man verkligen vill göra. 


Alla problem, mål och förändringsönskemål går att jobba med utifrån denna teknik.   


Hypnos är en effektiv metod med djup inre avslappning som är läkande i sig och som hjälper oss att komma åt det vi programmerats med som barn och som hindrar oss på olika sätt i vårt dagliga liv. Vi kan jobba med rädslor, begränsningar, stress eller andra beteendemönster och istället skapa och förstärka positiva målbilder och känslor.