Kundaliniyoga

Kundaliniyoga


Kundaliniyoga är en dynamisk form av yoga som omfattar kroppsställningar, rörelsemönster, handpositioner, andningstekniker, fokuseringstekniker, mantran (ljud/vibrationer) och olika typer av meditationer. Kundaliniyogan är ett enhetligt och holistiskt system som ger energi, självkännedom och hälsa, såväl fysiskt, mentalt som emotionellt. Den bidrar till att skapa balans mellan anspänning och avslappning, och passar för alla åldrar och fysiska förutsättningar. 


Det är ett utmärkt verktyg som friskvård för dagens människa, eftersom den arbetar holistiskt, med goda och förutsägbara resultat även på kort tid. Kundaliniyoga har med stor framgång används terapeutiskt mot en mängd olika besvär och sjukdomstillstånd, som till exempel stress, högt blodtryck, ryggproblem, migrän, utmattningssyndrom, ätstörningar, fibromyalgi, beroenden och olika kognitiva problem. Många av effekterna av kundaliniyogans rika skatt av yogapass och meditationer finns vetenskapligt dokumenterade, men det är bara den som utövar yogan som kan avgöra vad dessa tekniker genom eget regelbundet utövande kan ge i termer av välbefinnande, transformation, balans och ökad medvetenhet. Det är dina egna upplevelser av yogan som för dig framåt, med din yogalärare som guide på vägen.


Du väljer själv vad du vill få ut av ditt yogautövande: en allsidig fysisk träning för hela kroppen, en genomgripande och effektiv stresshantering, behålla eller återfå din hälsa. Yoga är ett utmärkt verktyg för allt detta.


Traditionellt var dock yoga en väg till insikt om verklighetens sanna natur. De gamla mästarna insåg att för att vi som människor ska kunna bli fullständigt lyckliga behöver vi få en fördjupad självinsikt. Det innebär att det i yogan finns tekniker för den som vill komma i kontakt med sig själv bortom masker och mönster. Steg för steg genom regelbundet yogautövande finns möjligheten att öka din medvetenhet och närma dig den du verkligen är. Det blir på samma gång en väg till att finna din fulla potential som människa. Yoga kan alltså praktiseras för att skapa hälsa och balans i kropp, sinne och själ, samt för att utveckla varje enskild människas fulla potential. Ordet yoga betyder”att länka samman” och syftar på yogautövarens möjlighet att utveckla sitt personliga medvetande, så att det kan länkas samman på andra nivåer av medvetandet.


Yoga är att hedra sig själv, att möta sig själv och kärleksfullt ta hand om sig själv.


Jag tycker själv att den är lite magisk och mystisk eftersom det händer så mycket så fort - men den kan också vara lite speciell med lite udda positioner och mantran. Är du nyfiken? Gå in i det med ett öppet sinne, utforska det magiska och upptäck om just du gillar den här yogaformen! 


Kika in på Lugnett Studios sida för enstaka Kundalinitillfällen, annars startar nästa kurs jan/feb 2021


Lugnett Studio


Kursstart Lugnett Studio i jan/feb 2021


Enligt kundaliniyogan har vi 8 chakran och varje vecka går vi igenom ett av dem. Vi gör yogapass, meditationer (ibland med mantran), affirmerar och pratar lite om vad just detta chakra representerar. Alla är med utifrån sin förmåga. Många övningar är sittandes på yogamatta och om du gått på mediyoga/medicinsk yoga kommer att känna igen övningar. Kom i mjuka kläder, öppet sinne och ta gärna med dig en filt eller handduk att lägga på mattan i dessa tider med corona.


Begränsat antal platser så att vi har gott om utrymme mellan mattorna.

Start vt 2021, Tisdagar 19-20.30, 8 ggr

Investering 1600 kr